Maďarská rybí polévka se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2litryVoda pitná
- 250gramůBrambory
- 800gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 3mililitryCitrónová šťáva
- 150gramůSmetana
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
869 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky, osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Posypeme moukou, potom mletou paprikou a zalijeme vodou. Vložíme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, povaříme 15 minut vaříme do měkka. Potom vložíme na kousky pokrájené rybí maso, opět povaříme 10 minut.
- 2Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, zjemníme smetanou. Stáhneme ze sporáku, podle porci rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.