Maďarské palačinky
90 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 1decilitrOlej rostlinný
- Na náplň
- 300gramůVepřové maso libové
- 5gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůKlobása Dunajská
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůLečo sterilované
- Na palačinky
- 300gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky.
- 2Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci.
- 3Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.