Makarony na liškách
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 100gramůAnglická slanina
 - 500gramůLišky čerstvé
 - 400gramůŠpagety, Makarony
 - 2lžíceOlej stolní
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůCréme fraiche
 - 1kusPažitka
 - 2lžíceMajoránka čerstvá
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1,5litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu makarony, scedíme a necháme okapat.
 - 2Nejprve si připravíme cibuli, slaninu a lišky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadborno, slaninu nakrájíme na nudličky. Pokud je potřeba, lišky omyjeme, ne však pod tekoucí vodou, ale v nádobě s vodou (houby nesmějí vodu nasát - jinak lišky pouze očistíme). Větší houby dle potřeby překrojíme.
 - 3Slaninu dokřupava opečeme na ropáleném oleji. Následně ji vyjmeme a na zbylém oleji rozpustíme máslo. Na pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lišky, vše promícháme a smažíme dokud se tekutina nevyvaří.
 - 4Poté přidáme ke směsi créme fraiche a vložíme zpět opečenou slaninu. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si pažitku a majoránku, které nasekáme nadrobno a přimícháme do omáčky. Na závěr vložíme do omáčky makarony, promícháme a můžeme servírovat na talíře.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.