Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem
60 min.

Ingredience
- Příprava
- Těstoviny
- 1litrVoda pitná
- 2gramySůl
- 1lžíceOlej olivový
- 300gramůTěstoviny flíčky
- Zelenina s krevetami
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyFenykl
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 180gramůKrevety tygří
- 2gramyPepř cayenský
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
511 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava: zapékací nádobu vytřeme lžící másla.
- 2Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu - těstoviny vaříme asi 10 minut. Do scezených a okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje, do dalšího použití je udržujeme na teplém místě.
- 3Zelenina s krevetami: očištěný fenykl, žampióny a předvařené oloupané krevety pokrájíme nadrobno. Nakrájený fenykl opečeme na lžíci másla v pánvi do měkka. K opečenému fenyklu přisypeme kousky žampiónů a krevet, za stálého míchání opékáme ještě 2 minuty. Bešamelovou omáčku ochutíme cayenským pepřem a vlijeme na orestovanou zeleninu, poté směs důkladně promícháme.
- 4Před pečením: rajčata pokrájíme na kolečka, sýr Parmezán nastrouháme. Vařené těstoviny důkladně promícháme s orestovanými krevetami a zeleninou. Směs urovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným Parmezánem a oregánem. Po obvodu zapékací mísy rozložíme kolečka rajčat a pokrm pokapeme lžící olivového oleje. Takto připravené těstoviny pečeme při 180°C asi 25 minut (do zlatova).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.