Makedonské krůtí čufty
70 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí maso mleté
- 300gramůVepřový bok
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 3kusyOkurky nakládané
- 2kusyCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 4lžíceKečup
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSolamyl
- 600gramůRýže dušená
- 120gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
57 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme.
- 2Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka.
- 3V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme.
- 4Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.