Makové rohlíčky z bramborového těsta
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
 - 500gramůBrambory
 - 2kusyVejce slepičí
 - 160gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůCukr moučkový
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 2lžičkyCitronová kůra
 - 1špetkaSůl
 - 1kusCukr vanilka
 
- Na náplň
- 100gramůMák mletý
 - 125mililitrůMléko polotučné
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 1lžíceMed včelí
 - 1lžíceRum
 - 1lžíceCukr krupice
 
 - Na obalení
- 80gramůCukr moučkový
 - 1kusCukr vanilka
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1216 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
13 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout a poté jemně nastrouháme.
 - 2Nejprve připravíme makovou náplň. Mletý mák uvaříme v mléce dohusta. Stále mícháme. Do uvařeného máku přidáme skořici, med, rum, cukr, promícháme a necháme vychladnout.
 - 3V míse utřeme máslo s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl, citronovou kůru, brambory a promícháme. Poté směs přendáme na vál a vypracujeme hladké a pružné těsto.
 - 4Z těsta vyválíme placku, nakrájíme na menší čtverce, do středu dáme makovou náplň a zavineme do tvaru rohlíčku.
 - 5Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Horké obalujeme v cukru s vanilkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.