Makovec s vlašskými ořechy
50 min.

Ingredience
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 330gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMák mletý
- 4gramyMouka pšeničná hrubá
- 100gramůŽelatina bílá plátky
- 60mililitrůRum
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.
- 2Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.