Makrelový salát
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 1kusMakrela uzená
 - 1kusCibule
 - 70gramůSýr Čedar
 - 70gramůOkurky nakládané
 - 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 250gramůMajolka
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 0,5lžičkaSůl
 - 4kusyPečivo pšeničné jemné tukové
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1186 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
93 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo, zhruba 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
 - 2Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a drobně ji pokrájíme. Sýr nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat.
 - 3Všechny připravené ingredience v míse smícháme s majolkou, pepřem, plnotučnou hořčicí, případně dochutíme solí a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky.
 - 4Podáváme s bílým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.