Makrely se smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 2kusyMakrela obecná
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
223 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit.
- 2Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu.
- 3Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať.
- 4Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.