Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí
35 min.

Ingredience
- 8kusůRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6lžicMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Drobně pokrájené rohlíky bez tuku opečeme v troubě. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nakrájíme.
- 2V míse smícháme prochladlé rohlíky, osmaženou cibuli i s máslem, přisypeme petrželovou nať. Směs přelijeme vlažným mlékem s rozšlehanými vejci, vsypeme mouku a sůl. Dobře směs promícháme, z těsta tvoříme kulaté knedlíky, aby se vešly do dlaně, a vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli. Dbáme, aby se knedlíky nechytly dna. Zhruba po čtvrt hodině jeden knedlík vyjmeme, překrojíme a zkusíme, zda je uvařený. Jakmile knedlíky z vody vyndáme, hned je rozkrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.