Malinový koláč s podmáslím
50 min.
Ingredience
- 310gramůMouka pšeničná hladká
 - 10gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 2gramySůl
 - 145gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůCukr krupice
 - 75mililitrůPodmáslí AB jihočeské šlehané
 - 50gramůVejce slepičí
 - 500gramůMaliny
 - 100gramůCukr třtinový
 - 275gramůSmetana čerstvá ke šlehání
 - 10gramůCukr moučkový
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout.
 - 2Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu.
 - 3Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.