Maminčin tažený štrúdl

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou.
  • 2
    Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem.
  • 3
    Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem.
  • 4
    Pečeme v prudké troubě.
  • 5
    Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.