Maminčin tažený štrúdl
50 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitryOlej stolní
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramJablka
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou.
- 2Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem.
- 3Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem.
- 4Pečeme v prudké troubě.
- 5Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.