Mandlové hrudky
30 min.
Ingredience
- 100gramůMandle mleté
- 50gramůMouka polohrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMandle plátky
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
935 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mleté mandle, cukr, vejce a mouku promícháme na hustší těsto.
- 2Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které urovnáme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Každou hrudku ještě posypeme plátky mandlí, nakrájenými na nudličky.
- 3Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.