Mandlové koláčky se skořicí
42 min.

Ingredience
- 40gramůMandle mleté
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 170gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme máslo s cukrem na homogenní hmotu. Do ní vyškrábneme semena z vanilkového lusku. Přidáme žloutky a důkladně promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, mandlovou moučku a skořici.
- 2Z těsta vypracujeme kouli a necháme asi půl hodiny odpočívat.
- 3Troubu předehřejeme na 190C.
- 4Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeneseme na plech a pečeme dozlatova 10-12minut. Plech vyjmeme z trouby a formičkou vykrojíme koláčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.