Mandlové tyčky
30 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceOlej stolní
 - 1špetkaSůl
 - 20gramůDroždí
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 3lžíceMléko polotučné
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Mouku se špetkou soli smícháme s máslem, přilijeme kvásek z mléka a droždí.
 - 2Vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi dvě hodiny ve studené vodě.
 - 3Když těsto vyplave, rozválíme plát a vykrajujeme tyčky asi 12 cm dlouhé, potřeme je olejem, posypeme paprikou a do každé zatlačíme 3-4 půlky mandle.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.