Mandlové tyčky
30 min.

Ingredience
- 50gramůMandle
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Mouku se špetkou soli smícháme s máslem, přilijeme kvásek z mléka a droždí.
- 2Vypracujeme těsto do tvaru koule a necháme je asi dvě hodiny ve studené vodě.
- 3Když těsto vyplave, rozválíme plát a vykrajujeme tyčky asi 12 cm dlouhé, potřeme je olejem, posypeme paprikou a do každé zatlačíme 3-4 půlky mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.