Mandlový kávový dort s polevou

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr se žloutky, přidáme vejce a vanilku a třeme cca 45 minut. Poté přidáme zlehka tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a utlučenou, prosátou kávu.
  • 2
    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme cca 60 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém - umícháme máslo se žloutky. V kastrůlku povaříme kostkový cukr s vodou. Do vroucího cukrového sirupu nasypeme strouhanou čokoládu, přidáme kávu a mícháme do zhoustnutí. Poté odstavíme a mícháme, dokud krém nevychladne. Přidáme jej do utřeného másla, rozmícháme a na chladném místě necháme ztuhnout.
  • 4
    Upečený dort necháme vychladnout, dvakrát rozřízneme, naplníme kávovým krémem a přelijeme polevou.
  • 5
    Na polevu přelijeme cukr silnou kávou a třeme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.