Mandlový kávový dort s polevou
125 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 250gramůMandle
- 0,5lžíceKáva turecká
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- Krém
- 90gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 110gramůCukr kostkový
- 90gramůČokoláda hořká
- 0,13litrVoda pitná
- 0,5lžičkaKáva turecká
- Na formu
- 90gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 300gramůCukr moučkový
- 0,5lžíceKáva turecká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky, přidáme vejce a vanilku a třeme cca 45 minut. Poté přidáme zlehka tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a utlučenou, prosátou kávu.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zvolna pečeme cca 60 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - umícháme máslo se žloutky. V kastrůlku povaříme kostkový cukr s vodou. Do vroucího cukrového sirupu nasypeme strouhanou čokoládu, přidáme kávu a mícháme do zhoustnutí. Poté odstavíme a mícháme, dokud krém nevychladne. Přidáme jej do utřeného másla, rozmícháme a na chladném místě necháme ztuhnout.
- 4Upečený dort necháme vychladnout, dvakrát rozřízneme, naplníme kávovým krémem a přelijeme polevou.
- 5Na polevu přelijeme cukr silnou kávou a třeme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.