Mandlový koláč s jahodovou zavařeninou
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
 - 100gramůCukr krupice
 - 200gramůMandle
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 6lžicMarmeláda jahodová
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku, umleté mandle, cukr, citrónovou kůru, máslo a vejce zpracujeme na hladké těsto, necháme v chladu odležet, rozválíme na placku kterou přeneseme do vymazané a vysypané koláčové formy a potřeme bílkem.
 - 2Zapečeme, povrch hodně namažeme jahodovou zavařeninou a dopečeme.
 - 3Teplý koláč pocukrujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.