Mangový sorbet s pomeranči
20 min.
Ingredience
- 5lžicCukr třtinový
 - 400mililitrůČaj zelený
 - 4kusyMango
 - 1kusLimetka
 - 4lžíceLikér pomerančový
 - 2kusyPomeranče
 - 3lžíceRum
 - 4lžícePomerančová šťáva
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme zelený čaj, necháme vylouhovat a přimícháme třtinový cukr. Mango omyjeme, očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky, které pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré, poté smícháme se zeleným čajem.
 - 2Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
 - 3Limetkovou kůru a šťávu smícháme s mangovou směsí. Vše ještě jednou rozmixujeme a přidáme pomerančový likér.
 - 4Sorbet vložíme do mísy a na 8 hodin uložíme do mrazáku. V průběhu mražení sorbet opakovaně promícháváme.
 - 5Pomeranče oloupeme, plátky pomerančů zbavíme i slabé slupky a nakrájíme na větší kousky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a přelijeme pomerančové plátky. Necháme 30 minut marinovat.
 - 6Mangový sorbet servírujeme na připravené talíře a podáváme s marinovaným pomerančem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.