Maniokový koláč
60 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 30gramůCukr vanilka
- 30mililitrůRum
- 500mililitrůVoda pitná
- 600gramůGari
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maniok oškrábeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme pod tekoucí vodou, aby se vyplavil škrob, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmačkáme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, vanilkový cukr a zakápneme rumem. Vypracujeme těsto, nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
- 2Koláč podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 7. 2015
Maniokový koláč
Dobrý den, určitě nechci recept zpochybňovat, ale než se do něj pustím, nedá mi to se nezeptat... V receptu není vůbec žádná mouka.. není jen zapomenutá? Chápala bych, kdyby maniok byl již ve formě tapiokové mouky, ale takhle... mám jen obavu, jestli se hmota upeče skutečně do "koláče" jestli z ní nebude "pečená kaše"? Předem děkuji za odpověď :)