Marcipánky

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMarcipánová hmota surová
    • 1kusCukr vanilka
    • 2kusyVaječný bílek slepičí
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 150gramůCukr moučkový
    • 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
98 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme marcipán najemno, utřeme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, s bílky a skořicí.
  • 2
    Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kolečka.
  • 3
    Marcipánky spíše sušíme než pečeme na 150 stupňů.
  • 4
    Poté necháme vychladnout.
  • 5
    Čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu a cukroví nepravidelně poléváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.