Margherita pizza
105 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 2,5decilitryVoda pitná
 - 350gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžíceOlej olivový
 - 400gramůRajčata
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžičkyBazalka sušená
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 100gramůMozzarella
 - 2lžíceSýr Parmezán
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
 - 2Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
 - 3Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
 - 4Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
 - 5V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
 - 6Podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.