Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí žebra
 - 10gramůOříšky piniové
 - 13mililitrůOlej stolní
 
- Kořenící marináda
- 36mililitrůOmáčka sójová
 - 12gramůCukr krupice
 - 15mililitrůŠťáva cibulová
 - 14gramůCibulka jarní
 - 8gramůČesnek
 - 0,3gramPepř černý mletý
 - 3gramySůl sezamová
 - 13mililitrůOlej sezamový
 - 9,5gramůMed včelí
 
 - Kořenící zálivka
- 40mililitrůSirup hruškový
 - 15mililitrůVíno rýžové čínské
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
470 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo.
 - 2Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso.
 - 3Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou.
 - 4K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.