Marinovaná vepřová panenka na špízu s arašídovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr třtinový
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1,5lžičkyKari koření
- 3lžíceMáslo arašídové
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1,5lžičkyChilli omáčka
- 4lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůVoda pitná
- 500gramůVepřová panenka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vyrobíme marinádu. Prolisujeme 2 stroužky česneku, nameleme koriandr, kmín a pepř, nastrouháme čerstvý zázvor. Ve velké míse smícháme 2 lžíce sojové omáčky se dvěma lžícemi citrónové šťávy, přidáme hnědý třtinový cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletý pepř, kmín a koriandr, dobře promícháme. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, přikryjeme a necháme nejméně 30 minut marinovat.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Nadrobno posekáme oloupanou cibuli a prolisujeme 2 stroužky česneku. V pánvi na rozehřátém oleji jednu minutu opékáme cibuli s česnekem, přidáme koření kari, arašídové máslo, lžíci sojové omáčky a chilli omáčku, 2 lžíce citrónové šťávy a přilijeme vodu. Uvedeme do varu a odkryté vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, odstavíme ji.
- 3Maso vyjmuté z marinády napícháme na bambusové špejle, vložíme na středně zahřátý gril a ze všech stran za častého potírání marinádou 8-10 minut dohněda opékáme.
- 4Špízy rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.