Marinované a smažené sépie
19 min.
Ingredience
- 250gramůSépie
- 4centilitrySherry brandy
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaTabasco
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4špetkySůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
690 mg
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat.
- 2Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie.
- 3V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty.
- 4Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej.
- 5Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.