Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
35 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
 - 130mililitrůOlej olivový
 - 2stroužkyČesnek
 - 3kusyChilli paprička
 - 90mililitrůCitronová šťáva
 - 90gramůKoriandr čerstvý
 - 30gramůCukr třtinový
 - 20mililitrůOmáčka sladkokyselá
 - 30mililitrůVývar rybí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
905 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
 - 2V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.
 - 3Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.
 - 4Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.