Marinovaný hovězí roštěnec
60 min.

Ingredience
- 120gramůCibule
- 20gramůSezam - semena
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 60gramůVíno Marsala
- 10gramůZázvor celý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké proužky. Smícháme marsalu, sójovou omáčku a škrobovou moučku, směsí přelijeme nakrájené maso a necháme 30 minut odležet. Zázvor omyjeme a najemno nasekáme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej, maso vyjmeme z marinády a za stálého míchání prudce opékáme asi 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a houby a na silném plameni krátce opečeme. Přilijeme marinádu a necháme vařit ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dorůžova. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme.
- 2Vhodnou přílohou je rýže kari.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.