Marinovaný rostbíf
42 min.

Ingredience
- 700gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyPetržel - nať
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
239 mg
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.
- 2Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
- 3Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.
- 4Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.