Marocká cizrnová polévka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,13kusCeler řapíkatý
- 2lžičkyKmín mletý
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 100gramůFazole červené sterilované
- 1kusCitrony
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji opečeme cibuli a dva řapíky celeru nakrájené na jemno. Po deseti minutách přidáme kmín.
- 2Za další minutu přilijeme vývar, rajčata a cizrnu. Promícháme a osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme 8 minut.
- 3Přidáme fazole a citronovou šťávu. Povaříme 2 minuty.
- 4Podáváme posypané petrželkou a citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.