Máslové telecí řízky
40 min.

Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 5gramůPetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 100gramůOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
291 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, 2 lžíce mléka, nasekanou petrželku, 2 žloutky a lžíci hladké mouky. Vše dobře promícháme a spojíme.
- 2Na prkénku posypaném moukou utvoříme 8 malých placiček, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.
- 3Řízky podáváme pokapané máslem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.