Máslové telecí řízky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
291 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné maso nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, 2 lžíce mléka, nasekanou petrželku, 2 žloutky a lžíci hladké mouky. Vše dobře promícháme a spojíme.
  • 2
    Na prkénku posypaném moukou utvoříme 8 malých placiček, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.
  • 3
    Řízky podáváme pokapané máslem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.