Masové kuličky s rajčatovým dipem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia.
  • 2
    Prolisovaná rajčata a nastrouhaný křen smícháme v misce, přikryjeme a odložíme.
  • 3
    Nasekanou cibuli, česnek a 2 lžičky vody zahříváme v kastrůlku na mírném ohni asi 5 minut, potom oheň zesílíme, směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Kastrůlek odstavíme.
  • 4
    Chléb rozdrobíme do misky a přelijeme vodou tak, aby byl ponořený. Necháme jej 5 minut máčet, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ho do mísy společně s mletým hovězím, směsí cibule a česneku, nadrobno nakrájenou červenou řepou, paprikou, tymiánem a vejcem. Podle chuti osolíme a opepříme a pořádně promícháme.
  • 5
    Z masové hmoty vytvoříme 24 kuliček. Kuličky navlékáme po třech na grilovací jehly a položíme na plech na pečení. V předehřáté troubě pečeme 10 minut dozlatova.
  • 6
    Potom kuličky rozdělíme na talíře, obložíme snítkami tymiánu a podáváme s rajčatovým dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.