Masové kuličky s rajčatovým dipem
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyKřen
- 1kusČervená řepa
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí maso mleté
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia.
- 2Prolisovaná rajčata a nastrouhaný křen smícháme v misce, přikryjeme a odložíme.
- 3Nasekanou cibuli, česnek a 2 lžičky vody zahříváme v kastrůlku na mírném ohni asi 5 minut, potom oheň zesílíme, směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Kastrůlek odstavíme.
- 4Chléb rozdrobíme do misky a přelijeme vodou tak, aby byl ponořený. Necháme jej 5 minut máčet, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ho do mísy společně s mletým hovězím, směsí cibule a česneku, nadrobno nakrájenou červenou řepou, paprikou, tymiánem a vejcem. Podle chuti osolíme a opepříme a pořádně promícháme.
- 5Z masové hmoty vytvoříme 24 kuliček. Kuličky navlékáme po třech na grilovací jehly a položíme na plech na pečení. V předehřáté troubě pečeme 10 minut dozlatova.
- 6Potom kuličky rozdělíme na talíře, obložíme snítkami tymiánu a podáváme s rajčatovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.