Mátový pudink
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáta
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lístky máty a přivedeme k varu. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, odstavíme a necháme louhovat až do vychladnutí. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme vanilkový cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přilijeme mátové mléko. Formičky na pudink vymažeme máslem, nalijeme do nich mléčnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 45 minut.
- 2Formičky vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.