Melounová polévka studená

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Batáty scedíme, vložíme do mixéru, přilijeme 50 ml vývaru z batátů a rozmixujeme.
  • 2
    Dva melouny Galia rozkrojíme napůl, vyškrábneme semínka, vydlabeme dužinu, rozmixujeme. Vydlabané půlky melounů uchováme v lednici. Batáty smícháme s melouny, přidáme smetanu, cukr, zakápneme tabascem a promícháme. Vložíme do lednice vychladit.
  • 3
    Polévku podáváme ve vydlabaných půlkách melounů a zdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.