Melounový košík
25 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 6kusůKaštany vodní
- 1kusMeloun vodní
- 1kusSalát Lollo Biondo
- 0,25hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Kaštany opražíme a nakrájíme na čtvrtky. Šalotku pokrájíme na drobno. Mango omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Chilli papričku zbavíme semen a drobně rozkrájíme.
- 2Mango vložíme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme několik minut odstát. Mezitím smícháme chilli papričku se šalotkou, citronovou šťávou a sójovou omáčkou. Vodu z manga slijeme, k mangu přidáme vodní kaštany a promícháme.
- 3Meloun na spodní straně seřízneme tak, aby stál. V polovině melounu zapíchneme nůž a melounem otáčíme poté tak, aby nám vznikla půlící čára. V pravém úhlu k této lince vyznačíme dvě rovnoběžné linky vzdálené od sebe 2,5 cm (vznikne nám tím ucho košíku) přes vrchol melounu až k lince vedené ve středu melounu.
- 4Poté ostrým nožem uděláme hluboké svislé řezy podle linek vyznačujících ucho košíku. Uděláme rovný nebo zubatý řez podle linky vedené ve středu melounu. Nůž vždy směřuje ke středu melounu a musí být rovnoběžný s pracovní deskou. Jedině tak bude možné vyřezaný kus melounu po setkání řezů bez potíží vytáhnout.
- 5Z melounu vydlabeme téměř všechnu dužninu. Vnitřek vysteleme salátovými listy a naplníme směsí manga a vodních kaštanů. Pokapeme zálivkou, ozdobíme koriandrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.