Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.
  • 2
    Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.
  • 3
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 2. 8. 2016
Meruňkový bezlepkový koláč z jogurtovým korpusem
Výborný. Přidala jsem k meruňkám ještě švestky. Můžu doporučit 😉