Mexické hovězí
65 min.
Ingredience
- 225gramůHnědá rýže
 - 7decilitrůVoda pitná
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 0,5kusPaprika zelená
 - 0,5kusPaprika červená
 - 0,5kusPaprika žlutá
 - 1stroužekČesnek
 - 500gramůHovězí maso zadní
 - 2kusyChilli paprička
 - 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
 - 225gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžíceKoriandr čerstvý
 - 200gramůRajčata
 - 1kusLimetka
 - 1lžičkaKoriandr mletý
 - 8kusůTortilla
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.
 - 2Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.
 - 3Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.
 - 4Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.
 - 5Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.
 - 6Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.