Mexické nudle
30 min.
Ingredience
- 400gramůNudle široké
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 2kusyOkurky nakládané
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
- 2Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
- 3Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
- 4Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
- 5Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
- 6Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
- 7Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.