Mexický bramborový salát
40 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku
- 2a lžičkou vydlabeme dužinu.
- 3Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.
- 4Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- 5Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.
- 6Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.