Mexický guláš z kuřecího masa
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1kusPaprika zelená
 - 2kusyCibule
 - 1kusChilli paprička
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 2,5decilitryVývar drůbeží
 - 250gramůFazole červené sterilované
 - 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 1špetkaPaprika mletá pálivá
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
 - 2Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, nadrobno pokrájíme. Cibule oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, krájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
 - 3V pánvi rozehřejeme olej, nudličky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme, dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut povaříme. Přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme, vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.