Mexický sekaný řízek
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 2kusyCibule
 - 1kusFeferony
 - 400gramůMaso mleté - mix
 - 2lžíceStrouhanka
 - 1lžičkaKoriandr mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 3kusyPaprikové lusky čerstvé
 - 400gramůRajčata
 - 400gramůFazole červené sterilované
 - 80mililitrůHovězí vývar základní
 - 150mililitrůChilli omáčka
 - 2kusyCibulka jarní
 - 1kusAvokádo
 - 3stroužkyČesnek
 - 5lžicOlej rostlinný
 
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
 - 2Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
 - 3Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
 - 4Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
 - 5Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
 - 6Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.