Míchaná zelenina s bešamelem
40 min.

Ingredience
- 2kusyPórek
- 500gramůKarotka baby
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1lžícePažitka
- 1kusKvěták
- 2,3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
13 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák a očištěnou mrkev povaříme ve vývaru asi 8 minut, a vyjmeme. Do vývaru vložíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, povaříme 2 minuty, a vyjmeme.
- 2V kastrůlku na másle osmahneme mouku, přilijeme mléko a zeleninový vývar. Omáčku krátce povaříme a vmícháme žloutek rozšlehaný v troše vody. Dál nevaříme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
- 3Vařenou zeleninu spolu s nakrájenou pažitkou vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme opečené plátky anglické slaniny a nasucho opražená slunečnicová semínka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.