Míchaná zelenina s bešamelem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
13 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, na růžičky rozebraný květák a očištěnou mrkev povaříme ve vývaru asi 8 minut, a vyjmeme. Do vývaru vložíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, povaříme 2 minuty, a vyjmeme.
  • 2
    V kastrůlku na másle osmahneme mouku, přilijeme mléko a zeleninový vývar. Omáčku krátce povaříme a vmícháme žloutek rozšlehaný v troše vody. Dál nevaříme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
  • 3
    Vařenou zeleninu spolu s nakrájenou pažitkou vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme opečené plátky anglické slaniny a nasucho opražená slunečnicová semínka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.