Milánské brambory
110 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 20gramůVaječný žloutek slepičí
- 150gramůTuk
- 3000gramůBrambory
- 40gramůSůl
- 300gramůHouby čerstvé
- 500gramůHovězí uzený jazyk
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
800 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí uzený jazyk uvaříme doměkka, ve studené vodě zchladíme a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kostičky.
- 2Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, překrájíme na poloviny a potom na plátky.
- 3Pekáč vymažeme tukem, na dno rozložíme polovinu brambor, posypeme je uzeným jazykem, nakrájenými houbami podušenými na části tuku a na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a pokryjeme zbylými brambory.
- 4Připravíme světlou zásmažku ze 2/3 másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a za stálého míchání vaříme na hustý bešamel.
- 5Po zchladnutí bešamel osolíme, přidáme žloutek a rozetřeme po povrchu brambor. Pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a zvolna v troubě zapečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.