Milánské vepřové řízky
30 min.
Ingredience
- 2lžíceKečup
 - 600gramůVepřová kýta
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 2decilitryVývar z hovězích kostí
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 3lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
68 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
 - 2Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.
 - 3Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.