Milánský koláč

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.
  • 2
    Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.
  • 3
    V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.
  • 4
    Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.