Milistra
50 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 800gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůPšeničná krupice
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané nakrájené brambory zalijeme horkou vodou. Osolíme, přivedeme k varu, prisypeme část nakrájené slaniny nebo škvarkového sádla a jemně přisypáváme krupici. Za občasného míchání uvaříme.
- 2Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme ji na kroužky a osmažíme dorůžova na zbytku slaniny nebo škvarkovém sádle.
- 3Přelijeme ji přes uvařenou kaši /milistru/ v míse či na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.