Minipizzy se žampiony a mozzarellou
50 min.

Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 45lžicOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 8kusůOlivy černé
- 250gramůMozzarella
- 1kusPažitka
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
62 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 15 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Na pánvi rozpálíme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme.
- 7Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme do pánve společně s bazalkou, solí a pepřem. Vše asi 10 minut dusíme.
- 8Korpus pizzy potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, navrch rozložíme na plátky nakrájené žampiony, kousky oliv a na kolečka nakrájenou mozzarellu. Minipizzy vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, kde je pečeme asi 15 minut.
- 9Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.