Misky s vejcem a sýrem
22 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 2kusyCibulka jarní
- 3kusyOkurky
- 3lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceKapary sterilované
- 2lžícePaprika sterilovaná
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko kefírové
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.
- 2Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.
- 3V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.
- 4Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.
- 5Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.