Mléčná kopřivová polévka

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle pokrájíme na kostičky, v pánvi na másle (30 g) je osmažíme dozlatova.
  • 2
    Omyté kopřivové listy omyjeme a povaříme 5 minut v 1 litru osolené vody. (Sbíráme vrcholky mladých kopřiv.)
  • 3
    Uvařené kopřivy scedíme, vývar zachytíme. Kopřivy rozmixujeme.
  • 4
    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpuštěném másle (20 g) ji zpěníme, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku.
  • 5
    Postupně přiléváme vývar z kopřiv a mícháme, abychom neměli hrudky. Když se polévka začne vařit, přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Stále mícháme, po 5 minutách vaření přidáme rozmixované kopřivy, pomalu vaříme dalších 5 minut.
  • 6
    Polévku dochutíme pepřem a solí. Podáváme ji s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.