Mléčná krupicová pěna

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 1špetkaSůl
    • 50gramůCukr krupice
    • 90gramůKrupice dětská
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 250gramůJahody zahradní
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka vsypeme cukr, sůl, citronovou kůru a uvedeme do varu. Zavaříme krupici, uvaříme kaši a odstavíme z plotny. Přidáme citronovou šťávu, vyšleháme do pěny.
  • 2
    Pěnu nalijeme do misek, vypláchnutých studenou vodou a následně necháme v chladničce ztuhnout.
  • 3
    Před podáváním vyklopíme obsah misek na talířky, dezert ozdobíme čerstvým, omytým ovocem a ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.