Mléčná krupicová pěna
15 min.
Ingredience
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 90gramůKrupice dětská
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůJahody zahradní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mléka vsypeme cukr, sůl, citronovou kůru a uvedeme do varu. Zavaříme krupici, uvaříme kaši a odstavíme z plotny. Přidáme citronovou šťávu, vyšleháme do pěny.
- 2Pěnu nalijeme do misek, vypláchnutých studenou vodou a následně necháme v chladničce ztuhnout.
- 3Před podáváním vyklopíme obsah misek na talířky, dezert ozdobíme čerstvým, omytým ovocem a ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.