Mleté hovězí řízky s volskými oky
30 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 60mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
667 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, mlékem a hladkou moukou. Směs necháme odležet, poté tvarujeme placky, které smažíme z obou stran v sádle dozlatova. V mezičase na másle usmažíme volská oka a cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Na každý řízek dáme volské oko a plátky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.