Mleté jehněčí maso po africku
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
 - 1kusCibule
 - 2plátkyVeka
 - 285mililitrůMléko plnotučné
 - 455gramůJehněčí maso mleté
 - 2lžíceKari pasta
 - 1špetkaSůl
 - 0,5kusCitrony
 - 85gramůMeruňky
 - 50gramůMandle
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
 - 2Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
 - 3Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.